. Dear Soulmate .


Awak , kenapa awak tinggal saya , kenapa awak tinggal saya dalam keadaan tanda soal ? awak tinggal saya dengan soalan yang jawapan dia belum di isi . awak , saya rindu awak , saya sayang awak , tapi kenapa awak buat saya macam ni ? saya ingat lagi dulu kita on call tiap-tiap malam kan ? saya paksa awak main keyboard walaupun awak cakap '' nanti anak jiran bangun '' padahal awak tipu saya , volume dia boleh slow kan ? awak , saya rasa happy sangat dengan awak , saya senang dengan awak . awak suka buat saya senyum sorang sorang , renyih sorang sorang , awak suka buat saya blushing . Tapi.... semuanya tak bertahan lama , walaupun 12 minggu perkenalan , saya rasa macam saya dah lama kenal awak , awak buat saya percaya dengan awak . Saya ingat lagi mesej saya untuk awak :-

'' When i first saw you , i was afraid to talk to you . When i first talked to you , i was afraid to like you . When i first like you , i was afraid to love you . Now that i love you and i'm afraid to lose you . would you be mine? '' .

kemudian awak accept saya . awak tahu tak saya gembira sangat ? saya rasa macam saya nak terbang mengelilingi bulan bersama awak . Saya ada awak , lelaki lain takda , saya rasa untung sangat awak tahu . Kenapa awak sangat spesial ? senyuman awak buat hati saya tenang . Saya suka dengar suara awak yang macam budak 5 tahun tu . awak sedar tak yang awak tu spesial ? mesti lah tidak kan . awak tahu tak bila saya rindu awak , saya akan tengok gambar awak , kemudian air mata saya mengalir . awak tahu tak ? mestilah awak taktahu sebab saya tak pernah bagitahu siapa-siapa . pastu bila saya rindu awak juga , saya baca balik mesej awak dari first kita kenal , awak taktahu kan saya save semua mesej kita  ? mesti tak tahu jugak kan , awak memang hebat di dalam carta hati saya . 

Lepas awak terima saya , awak hilangkan diri dari saya , awak jauh kan diri dari saya selama 2 hari . mana awak pergi ? kenapa awak tinggal saya? . Puas saya call awak , puas saya mesej awak , tapi semuanya berakhir dengan kecewa , takda satu pun yang terjawab . awak tahu tak saya sayang awak ? awak tahu tak saya risau pasal awak ? . Awak tahu tak sehari tanpa awak seperti tak hujan setahun ? . 2 hari kemudian awak balas mesej saya , awak cakap handphone awak problem , okay takpa saya faham awak . awak tahu tak saya rasa happy sangat bila dapat mesej dari awak , saya orang yang beruntung tau masa tu . Tapi , hakikatnya bila saya baca mesej saya , saya rasa down sangat .

 '' i apologise for last night . Anyway , i wanna tell you something sorry if my words will hurt you .i just wanna tell you that i know you love me*ilyt , but dont you think all of this is too fast? i just wonder . okay now i just want to suggest , what about if we just friend first yahh i mean kita kawan dulu lepas tu kita pikir lain , lagipun kita baru je kenalkan.Soo , im so sorry '' .

Saya sangat sangat kecewa dengan awak , tapi saya sembunyi kekecewaan saya untuk awak . Saya terima dengan suggestion awak . Takpa saya okay je . tapi ..... kenapa sekarang baru awak nak fikir? dulu saya dah bagi awak tempoh 2 , 3 hari untuk fikir . tapi takpa , saya tak paksa awak , kalau itu yang terbaik bagi saya dan awak , saya terima ja . Tapi awak tinggal kan tanda tanya kepada saya , apa maksud awak '' kita pikir lain '' ayat tu macam awak suruh saya tunggu awak , tunggu jawapan dari awak lain lepas ni . Tapi sampai sekarang dah sebulan , saya belum dapat apa-apa jawapan dari awak . takpa saya tunggu awak tau , saya okay . Tapi .... lepas daripada tu kita masing-masing dah rasa janggal nak bertegur antara satu sama lain , kadang-kadang saya jauh kan diri kejap dari awak sebab saya nak hati saya okay semula .  

Tapi sekarang , semuanya tak macam dulu , saya mesej awak , tapi tak reply , saya buzz awak dekat fb juga awak tak reply . kenapa awak ? kenapa?  sekarang ni saya dah tak dengar suara awak , jauh lagi nak dengar awak main keyboard untuk saya . saya dah tak menyanyi untuk awak kan . Awak spesial bagi saya tau , tapi apalah bagi saya untuk awak . Mungkin saya tak layak untuk awakkk........
AWAK , SAYA TUGGU AWAK TAU :') .

From Heart & Soul 
HazeemHezry